Anbefalte tjenester 

Målet med bloggen er å gi deg bedre kunnskap om personlig økonomi og investeringer. En god økonomi kommer enklere med et godt rammeverk. Det betyr å bruke riktig bank for investeringer, ikke betale for mye for dagligdagse tjenester, og bruke media på riktig måte. 

På denne siden har jeg listet opp noen tjenester jeg bruker eller anbefaler. 

Noen av linkene her er affiliatelinker. Det vil si at hvis du kjøper, eller blir kunde, så vil jeg få en provisjon. Denne provisjonen utgjør ingen ekstra kostnad for deg.

Investeringer

Jeg stiller en del krav til de som skal håndtere investeringene mine. De skal ha ingen skjulte kostnader, ha et godt fondsutvalg, servere billige fond, og helst være uavhengig for å unngå å bli servert dårlige råd. 

 

BILLIGSTE INDEKSFOND

Hos Kron får du markedets billigste pakkeløsning av indeksfond. De er en sparerådgiver som er perfekt for deg som ønsker å investere globalt og billig uten kompleksitet.

Kron Indeks gir deg globale indeksfond, med en bedre diversifisering enn KLP AksjeVerden til en billigere penge. Du kan også investere i temaer som Miljø og Teknologi. I tillegg får du en god brukeropplevelse, det er raskt å komme i gang og mobilappen deres er blant de beste på markedet. Og hvis du skulle ønske det får du også finansiell rådgivning.

Jeg har selv vært kunde hos Kron i et par måneder, og har flyttet en del av porteføljen min inn i Kron Billigst.

Les testen min av Kron her: Hvem er best? Spareroboten til Kron, Nordnet eller Sbanken?

 

BEST PÅ INVESTERINGER

Jeg har brukt Nordnet i mange år fordi de har det beste fondsutvalget, billig kurtasje, god kundeservice og en god brukeropplevelse. I tillegg har de Pengepodden, Shareville, er tilgjengelige i sosiale medier og snakker småsparernes saker i media. 

BEST PÅ PENSJON

Hvis IPS er noe for deg anbefaler jeg Nordnet for pensjon også. Både når det gjelder IPS og pensjonskapitalbevis. Grunnen er enkel. Ingen skjulte kostnader eller administrasjonsgebyrer i tillegg til det beste fondsutvalget. På IPS får du i tillegg kjøpt enkeltaksjer. 

 

Spare penger

Noen regninger tenker du kanskje ikke over. Du betaler, og så er du ferdig med det. Men det er ikke noen grunn til å betale mer enn nødvendig for strøm, forsikring eller bredbånd. Bruk forbrukermakten din og bytt til en billigere leverandør!

SPAR PÅ STRØM

Elskling.no sammenligner prisen fra alle strømleverandører i Norge for deg. Bytt strømavtale enkelt og kostnadsfritt slik at du kan bruke mer penger på det som faktisk betyr noe. 

SPAR PÅ FORSIKRING

700.000 privatpersoner har innhentet tilbud på produkter og tjenester via Tjenestetorget. Via Tjenestetorget kan du få gratis og uforpliktende tilbud som kan spare deg for mye penger. 


Andre tjenester som kan spare deg for penger

Bredbånd.no er en helt gratis tjeneste for deg som vil ha billigere bredbånd. 

Kredittkort

Cashbacks på kredittkort er gratis penger hvis du betaler ned hele gjelden hver måned og ikke øker forbruket fordi du har cashback. Jeg vil aldri anbefale kredittkort hvis du bruker det som en bufferkonto og ikke har penger i bakhånd for uforutsette utgifter. Klarer du å håndtere forbruket er dette et par av de beste kredittkortene på markedet. 

KOMPLETT BANK

Jeg handler mest på internett og derfor er dette mitt favorittkredittkort. En prosent på alle kjøp. To prosent på internett og fire prosent på Komplett.no. 

Eksempel ved utsatt betaling:
Effektiv rente 24,20%, 15.000 kr o/12mnd. Totalt 16.837 kr. 

IKANO VISA

Hvis du ønsker taktisk shopping. Dette kredittkortet har faste rabatter på bensin og mat, men det beste er bransjespesifikke månedsrabatter på mellom tre og ti prosent. 

Eksempel ved utsatt betaling:
Effektiv rente 21,92%, 20.000 kr o/12mnd. Tot 22.102.

Produkter

Noen produkter forenkler hverdagen litt. Som Nomatics lommebok. Mens andre, som YNAB, sørger for at du ikke bruker Nomatic altfor ofte.

NOMATIC

EN LOMMEBOK DU BLIR GLAD I
Designmessig er Nomatic en genial lommebok. Min veier 63 gram med fem kort og i bruk er den fenomenal. Hvis du sjelden har kontanter og bruker maks seks kort så er det ingen grunn til å ikke kjøpe en Nomatic lommebok. 

YOU NEED A BUDGET

BEST FOR BUDSJETTERING 
Å benytte YNAB har vært en av de avgjørelsene om min personlige økonomi som har gitt meg størst gevinst. Spareraten gikk i taket samtidig som at budsjettering muliggjør økonomisk prioritering.

Bankene jeg bruker

Jeg sparer mye penger i året på å ha det billigste boliglånet jeg kan få. Og jeg sparer mye frustrasjon på å ha Sbanken i hverdagen. 

sbanken.png

BESTE HVERDAGSBANK

Bankopplevelsen være smidig og uten problemer. Nettbanken skal være god, og er det noe bør kundeservicen også være det. Sbanken har alt det. 

boligkreditt.png

BILLIGSTE BOLIGLÅN

Hvis du vurderer å bytte boliglån er det billigste på markedet Boligkreditt. Som vist i dette innlegget er det heller ikke så vanskelig å gjøre. 

Media

Noe av det jeg leser og hører på. 

PENGEPODDEN

UKENTLIG PODCAST FRA NORDNET
God podcast som slippes hver torsdag. Passer bra for deg som har interesse for markedssvingninger, investeringer, pensjon, sparing og fond. 

PENGERÅDET

PODCAST FRA DINE PENGER
Har du spørsmål om personlig økonomi har denne podcasten sannsynligvis svart på de. Temaene er aktuelle og Hallgeir Kvadsheim byr på sin ekspertise. 

 

STORYTEL

LYDBØKER OM INVESTERING
Jeg foretrekker å høre på lydbøker fremfor å lese bøker. Storytel har en stor mengde lydbøker på norsk, men her finner du også investeringsfavoritter som Benjamin Graham's The Intelligent Investor. 

De beste kalkulatorene

Her har jeg samlet den beste pensjonskalkulatoren, sparekalkulatoren og boliglånskalkulatoren jeg har funnet. 

LÅN

Den beste lånekalkulatoren har jeg funnet hos Penger.no. 

SPARING

Den beste sparekalkulatoren har jeg funnet hos Nordnet. 

PENSJON

Skagenfondene har den beste pensjonskalkulatoren.