Anbefalte ressurser 

Noen av linkene her er affiliatelinker. Det vil si at hvis du kjøper, eller blir kunde, så vil jeg få en provisjon. Denne provisjonen utgjør ingen ekstra kostnad for deg, men er med på å betale for kostnadene ved bloggen. Reklame kan forekomme og er merket med "betalt plassering".

Gå direkte til

 Produkter | Investering | BankMedia | Kalkulatorer | Kredittkort

Produkter

 

NOMATIC

EN LOMMEBOK DU BLIR GLAD I
Designmessig er Nomatic en genial lommebok. Min veier 63 gram med fem kort og i bruk er den fenomenal. Hvis du sjelden har kontanter og bruker maks seks kort så er det ingen grunn til å ikke kjøpe en Nomatic lommebok. 

YOU NEED A BUDGET

BEST FOR BUDSJETTERING 
Å benytte YNAB har vært en av de avgjørelsene om min personlige økonomi som har gitt meg størst gevinst. Spareraten gikk i taket samtidig som at budsjettering muliggjør økonomisk prioritering.


Investeringer

NORDNET

BEST FOR AKSJER OG FOND.
Nordnet har det beste fondsutvalget, billig kurtasje, billigst på pensjon, god kundeservice og en god brukeropplevelse. I tillegg har de Pengepodden, Shareville og er tilgjengelige i sosiale medier. 

KLP

EN AV DE BESTE PÅ PENSJON
Jeg flyttet pensjonskapitalbevisene mine til KLP. Det tok meg fem minutter og gir meg hundretusener i økt pensjon. KLP tar ingen gebyrer og har billig forvaltning. Det gjør også at jeg foretrekker deres indeksfond.

 

COINBASE

BEST FOR KRYPTOVALUTA
Den tryggeste markedsplassen for kryptovaluta. Ved førstegangsregistrering får du $10 i Bitcoin hvis du handler for mer enn $100 ved å trykke på linken under. 

 

Bank

BOLIGKREDITT

DET BILLIGSTE BOLIGLÅNET
Bolig er ofte den største investeringen i livet og forskjellen på god og dårlig rente har mye å si for formuen. Boligkreditt tilbyr kun boliglån, og derfor er de også billigst. 

SBANKEN

MIN FAVORITTBANK
Sbanken gjør livet enkelt. Etter å ha prøvd flere banker er det ingen som kommer i nærheten av nettbanken til Sbanken. God brukeropplevelse med glimrende kundeservice. 

 

MONOBANK

EN AV DE BESTE HØYRENTEKONTOENE
Jeg har fire krav til bufferkontoen. Den skal ha en av markedets beste sparerenter, ingen uttaksbegrensninger, månedlige renter og være enkel i bruk. Monobank har alle fire. 

 

Media

Noe av det jeg leser og hører på. 

 

PENGEPODDEN

UKENTLIG PODCAST FRA NORDNET
God podcast som slippes hver torsdag. Passer bra for deg som har interesse for markedssvingninger, investeringer, pensjon, sparing og fond. 

PENGERÅDET

PODCAST FRA DINE PENGER
Har du spørsmål om personlig økonomi har denne podcasten sannsynligvis svart på de. Temaene er aktuelle og Hallgeir Kvadsheim byr på sin ekspertise. 

 

FINIMIZE

DAGLIG EPOST OM FINANS
Finimize er en startup som visstnok skal revolusjonere personlig økonomi. De vil det samme som meg. At personlig økonomi skal være enkelt. Derfor har de et daglig nyhetsbrev som på en enkel måte forklarer det som skjer finansverdenen.

STORYTEL

LYDBØKER OM INVESTERING
Jeg foretrekker å høre på lydbøker fremfor å lese bøker. Storytel har en stor mengde lydbøker på norsk, men her finner du også investeringsfavoritter som Benjamin Graham's The Intelligent Investor. 


De beste kalkulatorene

Her har jeg samlet den beste pensjonskalkulatoren, sparekalkulatoren og boliglånskalkulatoren jeg har funnet. 

 

 

LÅNEKALKULATOR

Den beste lånekalkulatoren har jeg funnet hos Penger.no. 

PENSJONSKALKULATOR

Skagenfondene har den beste pensjonskalkulatoren.

REGNEARK FOR BOLIGLÅN

Regneark for å sjekke om du har råd til ny bolig.

SPAREKALKULATOR

Den beste sparekalkulatoren har jeg funnet hos Nordnet. 


Kredittkort

Cashbacks på kredittkort er gratis penger hvis du betaler ned hele gjelden hver måned og ikke øker forbruket fordi du har cashback. Jeg vil aldri anbefale kredittkort hvis du bruker det som en bufferkonto og ikke har penger i bakhånd for uforutsette utgifter. Klarer du å håndtere forbruket er dette et par av de beste kredittkortene på markedet. 

IKANO VISA

Dette kredittkortet har faste rabatter på bensin og mat, men det interessante er bransjespesifikke månedsrabatter på tre til ti prosent.

Årlig nominell rente: 20,28 %. 
Nominell rente pr. mnd: 1,69 %.
Effektiv rente pr. år: 21,92 %.

Eksempel ved utsatt betaling: Eff 21,92%, 20.000 o/12 mnd. Tot 22.102.