Verktøyene du trenger for å lykkes. 

Alle ressurser jeg bruker for å håndtere penger, og noen som bare er så bra at de må anbefales. 

Noen av linkene her er affiliate linker. Det vil si at hvis du kjøper, eller blir kunde, så vil jeg få en provisjon. Denne provisjonen utgjør ingen ekstra kostnad for deg, men er med på å betale for kostnadene ved bloggen, og er en erstatning for reklame (vi hater alle reklame!) i innlegg. Jeg anbefaler kun produkter/selskaper jeg bruker selv. 

 
 

NORDNET

BEST FOR AKSJER OG FOND.
Nordnet har det beste fondsutvalget, billig kurtasje, god kundeservice og en god brukeropplevelse. I tillegg deler de kunnskap i Pengepodden, har Shareville og er åpne og tilgjengelige i sosiale medier. Totalpakken gjør at jeg anbefaler Nordnet til alle.

 

YOU NEED A BUDGET

BEST FOR BUDSJETTERING OG SPARING. 
Å benytte YNAB har vært en av de avgjørelsene om min personlige økonomi som har gitt meg størst gevinst. Spareraten gikk i taket samtidig som at budsjettering muliggjør økonomisk prioritering.

 
 

NOMATIC

EN LOMMEBOK DU BLIR GLAD I
Designmessig er Nomatic en genial lommebok. Min veier 63 gram med fem kort og i bruk er den fenomenal. Hvis du sjelden har kontanter og bruker maks seks kort så er det ingen grunn til å ikke kjøpe en Nomatic lommebok. 

COINBASE

BEST FOR KRYPTOVALUTA
Den San Francisco-baserte startup'en Coinbase er den eneste markedsplassen for kryptovaluta jeg føler meg noenlunde trygg på. Her kan du kjøpe Bitcoin, Ethereum og Litecoin. De har et godt grensesnitt og en mobilapp som gjør det enkelt å kjøpe, selge og videresende kryptovaluta. Ved førstegangsregistrering får du $10 i Bitcoin hvis du handler for mer enn $100 ved å trykke på linken under. 


Nyhetsbrev

Bli oppdatert av disse gode nyhetsbrevene.

 
 

FINIMIZE

DAGLIG EPOST OM FINANS
Finimize er en startup som visstnok skal revolusjonere personlig økonomi. De vil det samme som meg. At personlig økonomi skal være enkelt. Derfor har de et daglig nyhetsbrev som på en enkel måte forklarer det som skjer finansverdenen.


Bank og Finans

Ikke vær for lojal mot banken. Bruk banken som er best til daglig bruk, har det billigste boliglånet og den beste renten på sparekonto. Dette er bankene jeg anbefaler.   

 
 

Sbanken

DEN BESTE HVERDAGSBANKEN
Etter å ha prøvd flere banker er det ingen som kommer i nærheten av nettbanken til Sbanken. Anbefales hvis du ønsker en god brukeropplevelse med glimrende kundeservice.

 
boligkreditt_logo.jpg

BOLIGKREDITT

BILLIGSTE BOLIGLÅN
Bolig er ofte den største investeringen i livet og forskjellen på god og dårlig rente har mye å si for formuen. Boligkreditt tilbyr kun boliglån, og derfor er de også billigst. 

 

MONOBANK

EN AV DE HØYESTE RENTENE FOR BUFFERKONTO
Jeg har fire krav til bufferkontoen. Den skal ha en av markedets beste sparerenter, ingen uttaksbegrensninger, månedlige renter og være enkel i bruk. Monobank har alle fire. 

 
KLP_Logo.png

KLP

BEST PÅ PENSJON
Jeg har flyttet pensjonskapitalbevisene mine til KLP. Det tok meg fem minutter og gir meg hundretusener i økt pensjon. Ingen gebyrer og billig forvaltning gjør dette til en no-brainer.  


Bøker

Mine mest anbefalte bøker om sparing og investering.

 

The Bogleheads' Guide to Investing

PERFEKT FOR NYBEGYNNERE
Boken går gjennom grunnleggende prinsipper rundt investering og lærer deg å bygge en god, billig og vedlikeholdsfri investeringsportefølje.

One up on Wall Street

EN KLASSIKER FOR ENKELTAKSJER
Peter Lynch var en av de mest vellykkede fondsforvalterne og denne boken handler om hvordan du skal identifisere gode investeringsmuligheter. Anbefalt lesning for de som ønsker å lese mer om enkeltaksjer. 

A random walk down Wall Street

EN KLASSIKER FOR INDEKSFOND
En investeringsklassiker som proklamerer at det ikke er mulig å forutsi fremtiden basert på fortiden, noe som gjør at indeksfond er eneste fornuftige måten å investere på. 

I will teach you to be rich

EN KLASSIKER FOR PERSONLIG ØKONOMI
Fra bloggen med det samme navnet. Denne boken beskriver et seksukersprogram for personlig økonomi med praktiske steg rundt kredittkort, banker, investering, budsjettering og automatisering.